Ung i Nord - eierskap til egen fremtid

Treffpunkt for unge voksne i Tromsø på Brewyard Brewpub 2.november

Julie-Helene

Julie-Helene

ProTromsø sammen med Arctic Energy Partners og Energi i Nord inviterte til seminaret Ung i Nord- eierskap til egen fremtid under Nordnorske Europadager 2.november.

Formålet er å skape engasjement og heve kunnskapsnivået om EU og dens rolle i nordområdene. Det ble arrangert ulike workshops, seminarer og debatter med mål om å gi faglig påfyll.

Nordnorske Europadager skal vekke engasjement for Europa og mulighetene som finnes for nordnorske aktører her på kontinentet.

Med fokus på muligheter i nord, ønsket vi å høre fra unge stemmer i Tromsø som har engasjert seg, våget å ta plass, og på sin måte bidrar til et bedre samfunn. 

Programbilde for Ung i Nord. Eierskap til egen fremtid.
Paneldiskusjon med Håvard Snarby, Connect the Dots, Morten Ridderseth, Clarion hotel the Edge by Strawberry og Hedda Crogh, Norinnova. Foto: Alexandru Mitru

På programmet fikk vi høre historier fra: 

Andreas Rostrup Martinsen, nå rådgiver bærekraft ved SpareBank 1 Nord-Norge

Hedda Crogh, Idéjeger, ved Norinnova 

Jonas Toft, leder for studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet

Håvard Snarby, gründer, Connect the Dots

Sebastian Henriksen, leder for Aurora kino, politiker

Morten Ridderseth, salgsdirektør, Clarion hotel The Edge by Strawberry

Katrine Opheim, masterstudent og rådgiver Arctic Frontiers

Morten Ridderseth, salgsdirektør på Clarion Hotel the Edge by Strawberry. Foto: Alexandru Mitru

I de påfølgende samtalene med deltakerne tok vi opp temaer som mangfold, deltakelse i samfunnsdebatten, hvordan man overkommer barrierene med næringsutvikling i nord i en krevende verdenssituasjon og å satse internasjonalt fra «lille» Tromsø. 

Vi takker for en utrolig hyggelig torsdagskveld med dere og takker for godt oppmøte og deltakelse!

Arrangører og moderatorer Kristiane Mauno Krystad, Arctic Energy Partners og Julie-Helene D. Sørensen, ProTromsø. Foto: Alexandru Mitru.

Kan vi endre verden fra Nord-Norge? 

Ja, mener vi! Når unge selv melder seg på og ta styringen og eierskap til framtida i nord kan vi påvirke beslutninger som tas i EU om ting som angår oss her i Nord-Norge. Det er nemlig viktig at vi jobber aktivt mot Brussel og forteller dem om våre behov i en tid der det er stor internasjonal oppmerksomhet rettet mot Arktis – vårt hjem. 

En massiv takk til våre unge som valgte å dele sin historie, til varaordfører Sigrid Bjørnhaug Hammer, til Tina Helen Melfjord fra Nordnorges Europakontor og medarrangør Kristiane Mauno Krystad fra Arctic Energy Partners og Energi i Nord.  

Hvis du har spørsmål om arrangementet, temaene vi presenterte eller noen av våre deltakere, er du velkommen til å ta kontakt med oss på  julie@protromso.com.

Foto: Alexandru Mitru.